Reserven gaan winnen op het veld van leider Amandina!

Onze reserven moesten vandaag naar de leider in het klassement en zij lieten nogmaals zien dat Sparta, in een goede dag, voor niemand moet onderdoen. Onze mannen wonnen met brio. Na een 1-3 ruststand werd het in de tweede helft 2-4. Amandina pakte 4 gele kaarten en een thuisspeler kreeg rood op het uur.

Trainer Nick mocht Stef - geschorst voor de eerste ploeg - opstellen en kon terug rekenen op Jarne, Sijmen en Thomas. Zo krijgen de seniorentrainers stilaan terug een beetje armslag! Al na 5 minuten klom Sparta op voorsprong via Torsten die met een lage schuiver de 0-1 aantekende. Lang konden we niet genieten want 2 minuten later scoorde Amandina de 1-1. Nauwelijks terug afgetrapt of onze mannen trokken weer het laken naar zich toe. Hun keeper bokste een hoge bal weg en Thomas trapte van op de zestien met een halve volley in de kruising: 1-2. Na een fout op Thomas kreeg Sparta een vrije trap op de rechterkant. Marnic trapte die tot bij Olaf die aan de eerste paal mooi afwerkte: 1-3. Lode verstuurde, na een mooie actie, een lange bal naar Lieven. Die zette zich door en legde terug op Torsten die hoog overknalde. 1-3 bij de rust.

De thuisploeg stond even in de tweede helft met 10 man toen een thuisspeler natrapte op Lode. Torsten dropte een hoge bal die verkeerd werd ingeschat door hun verdediger en Marniq profiteerde optimaal van de geboden kans: 1-4 en Sparta op rozen! Keeper Joeri onderscheidde zich met twee knappe reddingen vlak na elkaar. Amandina kon de stand milderen tot 2-4 via een penalty na een fout van Jarne. Thomas zette Marnic alleen voor de keeper, maar de plaatsbal van Elly ging naast. Sparta kreeg nog enkele kansjes maar kon de score niet meer aandikken. In de slotfase kreeg Amandina nog een dot van een kans maar Lode redde de bal van de lijn. Eindstand: 2-4.  (Sander)

De ploeg: Joeri, Stef, Joris, Ron, Sijmen, Lieven, Lode, Torsten, Marnic, Thomas E, Olaf, Siemen, Jarne en Nick

 

Volg Sparta Lille