Sparta verliest opnieuw met kleinste verschil

We hadden vandaag - mits winst - terug kunnen aansluiten bij de subtop, maar het mocht weer niet zijn. Al na twee minuten had keeper Jens het nakijken wanneer een afgeweken bal via de paal in doel caprioleerde: 0-1. Thomas J bracht een voorzet naar Michael die, centraal voor doel, zijn controle miste. Jef dropte een goeie voorzet maar hun doelman intercepteerde knap voor de inkomende Glen.

De bezoekers dreigden met een hoge voorzet naar de tweede paal waar hun spits nipt voorlangs puntte. Sparta haalde stilaan meer balbezit, maar we speelden tegen een sterke ploeg. Een voorzet van Jef werd door Erwin over de lat gekopt. Quinten zette zich goed door en werd foutief gestuit, maar de ingestudeerde vrije trap ging in rook op. Hun flank werd haarfijn bediend en die zag zijn schot door Jens gepareerd. Een knal van Erwin werd afgeblokt, maar op een vrije trap van Jef kon Erwin de bal aan de tweede paal simpel binnenwandelen: 1-1. Net voor de pauze moest Jens attent reageren op een steekbal van de bezoekers. 1-1 bij de rust.

Bijna kregen we weer een koude douche aan het begin van de tweede speelhelft. Hun spits maakte zich vrij voor een schot en trapte dan een metertje voorlangs. Het spel ging op en neer en een poging van Steven strandde op de kont van een verdediger. Hun linkerflank wandelde alles en iedereen voorbij en zijn lage voorzet werd aan de eerste paal ongehinderd binnengetikt: 1-2. Sparta probeerde te reageren, op wilskracht, maar het was moeilijk tegen een goede en clevere ploeg. Na een warrige fase in hun strafschopgebied kon Erwin net niet afdrukken. Glen dweilde de flank af en bracht voor, maar Quinten moest de bal terughalen en kon daardoor slechts een schotje afleveren dat gemakkelijk werd gepakt. Yves stak heel knap naar Pieter die voor de keeper opdook en hun sluitstuk weerde de steekbal af in corner. Jens redde een kopbal van Amandina op een hoekschop. Glen maakte een mooie actie en bediende Steven die zijn stiftbal gepakt zag door hun doelman. Sparta voerde de druk op en pakte uit met een serieus slotoffensief. De bezoekers plooiden massaal terug en moesten onze jongens afhouden met alle mogelijke middelen, wat hen een resem kaarten opleverde. Een omhaal van Erwin werd door de keeper uit de hoek gehaald. Een schitterende achterwaartse kopbal van Glen viel mooi in de loop van Thomas J, maar hun verdediger verijdelde het schot van onze spartaan. Door de kaartenlast kreeg een bezoeker nog dubbel geel en hij mocht ietsje vroeger gaan douchen. Sparta dropte nog enkele hoge ballen voor de kooi, maar het kon niet meer baten. Eindstand: 1-2.

De ploeg: Jens Bergmans, Jef Henkens (75' Felix Gillardin), Ruben Van Hertum, Yves Bogers, Jeroen Vanherck (80' Lieven Hendrikx), Quinten Mertens, Thomas Jaeken, Erwin Maes, Steven Vanherck, Glen Maris, Michael Nouters (46' Pieter Cuyvers)

 

Volg Sparta Lille