Reserven: Van Elleswijk & Co - Lommel Kolonie 8-0

Vreemde titel voor een wedstrijdverslag, maar het waarom en hoe zal wel blijken uit mijn relaas. God-old Geert Lipkens stond in doel wegens de onbeschikbaarheid van onze twee doelmannen. Al in de eerste minuut werd geklungel in de bezoekende defensie meteen afgestraft door Olaf die de eerste tegen de netten trapte: 1-0...

echter met een serieus buitenspelgeurtje. Benny legde goed af op Olaf die op de doelman mikte en Torsten trof de paal. Kolonie dreigde met een verraderlijk schot dat over de lat zoefde. Felix bracht voor naar Lieven die op een verdediger trapte en in de vervolgfase scoorde Lieven wel, maar het doelpunt werd onterecht afgekeurd voor vermeend buitenspel. Geert moest een vieze redding verrichten wanneer hun spits centraal opdook. Een mooi schot van Lode tipte hun keeper met de vingertoppen weg en op een corner van Torsten kopte onze rijzige middenvelder op de doelman. Die onderscheidde zich nogmaals door een knappe krul van Benny uit de benedenhoek te duwen. We waren niet echt efficiënt voor de goal... totdat Marnic van de bank kwam. Hij knikte een corner van Felix mooi in de verste hoek: 2-0. Een pegel van Lieven van op ruim 20m spatte op de lat: wat een trap! Thomas opende voor Olaf die gemeten voorbracht naar Marnic en de 3-0 was een feit. Onze Hollander zorgde ook voor een assist op Benny die de 4-0 lekker in de korte hoek lelde. 4-0 bij de rust.

Na de drink bleef Sparta op de helft van Kolonie kamperen en de kansen bleven niet uit. Toch kwamen de bezoekers heel even de neus aan het venster steken. Hun flank knalde een metertje over de goal en hun doorgebroken spits puntte nipt naast. Thomas bediende Benny die, volledig vrij voor doel, te verrast was. Olaf legde breed naar Felix die nipt over knalde, maar even later bediende Olaf Marnic die de 5-0 simpel binnenlegde. Felix ging zijn man op snelheid voorbij - ja, je leest het goed! - en stak naar Olaf die op de paal mikte. Thomas stak tussendoor naar Marnic die met een perfecte stifter over de keeper de 6-0 maakte. Doelman Geert had bijna zijn assist wanneer hij Marnic bediende met een verre uittrap, maar deze keer trapte onze spits op de keeper. Ron stuurde Torsten diep en een verdediger kon hem nog net remonteren. Een vloeiende Sparta-aanval werd netjes afgerond met een plaatsbal in de kruising door... Marnic: 7-0. Lieven gunde Ellie nog een inlegger en zo werd het 8-0. Siemen kreeg nog een mooie kans op aangeven van Marnic, maar hij kopte al duikend naast. Eindstand: 8-0.

Marnic legde er 6 in het mandje en er zijn er maar weinig die kunnen zeggen dat ze ooit zes keer hebben gescoord in één wedstrijd! Gelegenheidsdoelman Geert hield opnieuw een clean sheet. Achteraf volgde er een heus feestje in de kleedkamer en onze mannen werden op de koop toe nog getrakteerd door Smeetske (zie foto) die gisteren jarig was. Er werd luidkeels gezongen. Alhoewel, echte 'zang' kon je het niet noemen.

De ploeg: Geert, Jef, Sijmen, Lieven, Lode, Thomas E, Benny, Felix, Torsten, Olaf, Marnic, Jarne, Ron, Joris en Siemen

 

 

 

 

 

 

Volg Sparta Lille