Sparta verliest in Kolonie

Sparta verloor vandaag opnieuw met het kleinste verschil. De hele wedstrijd holden we weer achter de feiten aan, feiten die we zelf creëerden. Sparta begon nochtans goed en snedig aan de match. Stef kopte een vrije trap op de lat en Glen lukte het om de rebound van op de kleine rechthoek nog over de lat te krijgen. Geen 0-1 dus, maar wel meteen 1-0 aan de overkant.

Na een duwfout op hun spits ging de bal op de stip. Jens pareerde de elfmeter bijna, maar die ging toch tegen de netten. Glen kon een te korte terugspeelbal bijna afstraffen en een schot van Erwin werd gepakt door hun keeper. Glen maakte een mooie actie maar vergat dan om af te drukken in een kansrijke positie. Een blunder in onze verdediging gaf hun spits een vrijgeleide naar de 2-0. De kopjes gingen eventjes naar omlaag, maar Pieter zette zich sterk door, slalomde voorbij de doelman en prikte de 1-2 binnen. Hun spits kwam rijkelijk laat inglijden op een lage voorzet en torpedeerde daarbij onze keeper die zijn scheenbeen ferm geschild zag. De scheids vond het echter geen kaart waard. 2-1 bij de rust.

Het begin van de tweede helft volgde opnieuw de ontnuchtering. Een thuisspeler kapte zich vrij en krulde de bal tegen de paal. In de vervolgfase waren we nog niet wakker en de hoge voorzet werd centraal veel te simpel binnen gekopt: 3-1. Hun verdediger vond het nodig om bij deze stand Glen tegen de middellijn zwaar onderuit te schoffelen, zonder enig gevaar! De scheids hield het onbegrijpelijk bij geel. Dit lijkt wel inherent aan vierde provinciale, zowel de fout als de sanctie! Slecht uitverdedigen achteraan lag weer eens aan de basis van een volgend tegendoelpunt: 4-1 en de match leek gespeeld. Trainer Tony voerde een dubbele wissel uit en Sparta ging, met het nodige risico, op zoek naar doelpunten. Erwin trapte op de paal en bij een volgende aanval legde Erwin mooi terug op Quinten die zijn schot gepakt zag door hun keeper. Pieter haalde de achterlijn en bracht voor naar Erwin die de bal net niet kon beroeren. Een voorzet van Erwin werd door de ingevallen Thomas E aan de eerste paal richting doel gedevieerd, maar de keeper redde. Pieter legde gepast af naar Erwin die laag binnen schoof: 4-2. Een hoge voorzet van Lieven werd aan de tweede paal door Glen op de rug van een thuisspeler getrapt. Hun spits ontsnapte op een tegenaanval en stak gelukkig voorlangs. Thomas E buffelde een corner aan de eerste paal over, maar op voorzet van Lieven duwde Pieter de 4-3 knap tegen de netten. Ietsje te laat, want met nog vijf minuten op de klok drong de tijd heel erg. Sparta probeerde nog en dropte een enkele hoge ballen voor de pot, maar de thuisploeg sleurde de overwinning over de streep. Eindstand: 4-3.

We hebben veel weggegeven, maar ook driemaal gescoord. Onze mannen bleven ervoor gaan, op zich nobel en ook de basis van alles, maar die cadeaus mogen stilaan achterwege blijven na de sinterklaastijd! We vallen in herhaling maar... we hadden hier punten kunnen pakken. Volgende week eindigt de heenronde met een stevige klepper thuis: Thes Sport! Voor Yves begint de winterstop heel vroeg want hij zal geschorst moeten toekijken tot nieuwjaar. 

De ploeg: Jens Bergmans, Ruben Van Hertum, Yves Bogers, Stef Steensels, Jeroen Vanherck (60' Jef Henkens), Thomas Jaeken (65' Lieven Hendrikx), Quinten Mertens (60' Thomas Eerdekens), Steven Vanherck, Glen Maris, Erwin Maes, Pieter Cuyvers

 

Volg Sparta Lille