Sparta zwaar onderuit tegen leider Thes

De reserven van Sparta denderden zaterdag over Thes heen met een 3-9 overwinning tot gevolg. Die uitslag heeft de eerste ploeg van Thes wellicht nog scherper aan de start van de match gebracht. Na welgeteld 4 minuten trapte een bezoeker een streep van een corner. Topschutter Binnemans dook als een duivel uit een doosje voor de keeper op en knikte de 0-1 binnen.

Verrassend maar knap doelpunt en we wisten meteen hoe laat het was! Sparta probeerde mee te voetballen en Glen glipte bijna weg maar hij kreeg de bal niet goed mee. Een schot van Erwin werd afgeblokt en Glen werd ten onrechte afgefloten voor buitenspel. De zwakke scheids liet zich constant beïnvloeden door de lepe leider in het klassement en zo kregen de bezoekers steeds het voordeel. Jeroen ging in duel met hun doelman en de rebound viel voor de voeten van Thomas J, maar onze spartaan kreeg de bal niet goed op de slof. Een scherpe voorzet van Pieter werd door hun keeper onschadelijk gemaakt en dan volgde - zeker achteraf gezien - een belangrijke fase. In een scrimmage met Quinten trapte hun nummer 12 na, in het oog van de scheids. De man in het zwart deed alsof hij de actie niet had gezien en verontschuldigde zich bij de spartaan. Flauw, want de scheids keek wel degelijk naar de twee spelers die op de grond lagen en wanneer de bewuste trap gebeurde. Het spel was nauwelijks hervat of hun spits werd vrijgespeeld en hij legde in de verste hoek binnen: 0-2. Een minuutje later volgde een voorzet van op de flank die met een halve volley werd binnengeknald: 0-3. Dit was een mokerslag voor Sparta. Glen legde een knappe actie op de mat en was bijna alleen door, maar een verdediger remonteerde hem nog net. 0-3 bij de rust.

Het leek quasi onmogelijk om Thes met deze tussenstand nog te bedreigen. Daarvoor was deze ploeg te solide en vooral te efficiënt. Hun spits werd nogmaals knap bediend en hij vlamde los over de kooi. Thomas J loste een verraderlijk schot maar hun doelman was paraat. Een scherpe voorzet van hun flankspeler zoefde gelukkig tussen alles en iedereen door. Thomas J trapte nog een keer goed op doel en deze keer redde hun keeper met evenveel geluk als kunde. Jens moest goed plat om een schot uit de benedenhoek te halen en zo ging het spel goed op en neer. Een hoge voorzet bereikte Steven aan de tweede paal, maar het vluchtschot van onze spartaan ging over de lat. Na een goeie actie bracht Pieter mooi voor naar Michael, maar die geraakte - zwaar gehinderd door zijn tegenstander - net niet aan de bal. Jens redde nogmaals een harde pegel maar dan vonden onze jongens het weer Sinterklaastijd. Op een hoekschop mocht hun rijzige middenvelder centraal voor doel ongehinderd inkoppen: 0-4. Michael scoorde de zogenaamde eerredder met een prachtig schot in de kruising: 1-4. We hoopten erop dat Sparta de pil nog een beetje zou vergulden, maar die van Thes hoefden hun schoentje zelfs niet te zetten om twee kadootjes met strik te krijgen. Zo liepen de bezoekers in twee minuten tijd uit tot 1-6, meteen de eindstand.

Na deze wedstrijd schoot er van onze grasmat niet veel meer over dan een omgeploegde akker! Trainer Tony liet verstek gaan wegens ziekte en de uitslag zal ook niet meteen een opkikker voor hem zijn. We wensen hem via deze weg veel beterschap. De Meulewiekers o.l.v. prins Ronny gaven vandaag de aftrap, maar het mocht niet baten. Sparta moest het onderspit delven tegen een sterke counterploeg met een efficiënte spits die enorm goed werd bediend door zijn flanken. Die trapt zowat alles binnen wat voor zijn voeten komt en zijn teller staat na de heenronde op 35 doelpunten! Volgende week zal Sparta zich terug moeten tonen om een punt te zetten achter deze vreselijke maand. 

De ploeg: Jens Bergmans, Jef Henkens, Stef Steensels, Ruben Van Hertum, Jeroen Vanherck (46' Michael Nouters), Quinten Mertens, Thomas Jaeken, Steven Vanherck (70' Thomas Eerdekens), Erwin Maes, Glen Maris (65' Lieven Hendrixk), Pieter Cuyvers

Volg Sparta Lille