Sparta opent 2018 met doelpuntenfestival!

De feestdagen zijn nog maar net verteerd en Sparta moest na een kleine week al terug de wei in. Luid aangemoedigd door de ploeg in de kijker, onze U9 en U10, ontving Sparta Sporting Winterslag op de Bosuil. Wat het hele seizoen zo moeilijk was, lukte vandaag wonderwel. Meer nog: om de 10 minuten werden de toeschouwers op een doelpunt getrakteerd.

De wedstrijd kwam aanvankelijk moeilijk op gang. Thomas vond de eerste opening op de flank bij Glen die net niet kon afdrukken. Pieter bracht mooi voor naar Erwin die rustig bleef en de 1-0 binnenlegde. Een vrije trap van Sporting zoefde rakelings over de lat en aan de overkant kon Jef een corner van Felix niet inkoppen omdat de bal bleef hangen door de wind. Bij de volgende hoekschop was het wel raak: de strakke bal van Felix werd door Glen knap binnengekopt: 2-0. De goed leidende scheids verslikte zich enkele keren serieus in buitenspelfases. Jammer, maar dit is het lot van de scheids die het moet stellen zonder assistenten. Een hoge voorzet van Jeroen werd door Stef lekker op de slof genomen en de bal verdween via het scheenbeen van een bezoeker in doel: 3-0. Ruben en Jef moesten beiden één keer onheil in onze zestien voorkomen, maar voor de rest konden de bezoekers weinig dreigen. Stef zette zich door op de flank en bracht voor naar de tweede paal waar Glen in duikvlucht de 4-0 aantekende. Net voor de pauze zette Glen Pieter op weg naar doel, maar hun doelman redde. 4-0 bij de rust.

We dachten dat de tweede helft een maat voor niets zou worden, zeker bij deze stand, maar niets was minder waar. Sparta leek in eerste instantie de match te willen controleren, maar de prikken bleven niet lang uit. Erwin stak mooi in de loop van Pieter die knap afwerkte: 5-0. Stef legde breed op Pieter en deze keer vlamde onze spits los naast. Na een warrige fase belandde de bal bij Felix die hard inschoot, maar het leer bleef steken onder de voet van hun keeper. Glen ontsnapte en werd tegen de grond gewerkt binnen de zestien. Een penalty was het gevolg en die werd koelbloedig omgezet door Glen himself: 6-0. Pieter ging door over rechts en bediende Quinten die de 7-0 laag in de hoek binnentrapte. Pieter bracht voor naar Glen die de bal ineens op de slof nam en hun doelman fusilleerde: 8-0. Bij de volgende aanval stak Pieter opnieuw naar Glen, maar deze keer miste onze pocketaanvaller van dichtbij. De bezoekers bleven voetballen en dat was lovenswaardig in deze omstandigheden! Wat een sportieve ploeg! Geen gemor onder elkaar, geen verwijten, geen frustraties en ook geen zware overtredingen! Chapeau, Sporting Winterslag! Hun inzet werd beloond met een eerreddend doelpunt wanneer hun flank werd vrijgespeeld en die pegelde staalhard voorbij onze keeper: 8-1. Op voorzet van de ingevallen Joris kopte Quinten nipt over. Thomas zette Glen alleen naar doel, maar hij krulde over de kruising. Quinten zette zich door over links en bracht voor in de loop van Torsten die de 9-1 tegen de netten snoeide. Sijmen deed even later hetzelfde, maar deze keer stuitte Torsten op hun doelman. Thomas stak nogmaals naar Glen die op de keeper besloot. Eindstand: 9-1.

Voor de toeschouwers maakte het doelpuntenfestijn heel veel goed, want de ijzige wind maakte het bitterkoud langs de zijlijn! Man van de match was natuurlijk Glen met zijn 4 rozen, maar we zagen vandaag weer een spitsenduo dat woog en bewoog en de kansen werden afgemaakt! Voor de rest stond de ploeg goed en deze match moet vertrouwen geven. Volgende week trekken we naar E. Zelem, een topper uit onze reeks, maar een goed Sparta hoeft geen enkele ploeg te vrezen. Dat werd trouwens in de heenronde nog bewezen. Toen werd het 1-1 tegen Zelem, maar die wedstrijd hadden we dik verdiend om te winnen.

De ploeg: Jens Bergmans, Jef Henkens, Stef Steensels, Ruben Van Hertum, Jeroen Vanherck (70' Sijmen Hendrikx), Quinten Mertens, Felix Gillardin, Thomas Eerdekens, Glen Maris, Erwin Maes (72' Torsten Pinxten), Pieter Cuyvers (75' Joris Meylaers)

               

 

Volg Sparta Lille