Reserven bijten tanden stuk op E. Zelem

Vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat het vandaag geen gezondheidswandeling werd. Zelem begon sterk en vond blindelings de vrije man. Hun flankspeler mocht in buitenspelpositie doorgaan en hun spits joeg de voorzet over de lege kooi. Thomas trapte verrassend naar doel maar mikte naast. Stilaan kwam Sparta beter in de match en kwam de wedstrijd in balans.

Een plaatsbal van Benny krulde voorbij de paal en Thomas ontsnapte ei-zo-na. Olaf zette een knappe actie op en bediende Benny die zijn open doelkans nog op een verdediger wist te mikken. Milan anticipeerde goed en ontzette het leer voor hun aanstormende spits. Torsten verstuurde een knappe kruisbal naar de jarige Olaf die zijn man passeerde en onder de keeper in doel besloot: 1-0. Een inswinger werd door hun flankspeler losjes gemist en zo ging het spel goed op en neer. Benny kon net voor zijn man een puntertje plaatsen en die verdween lekker in de hoek: 2-0. De bezoekers misten net voor de rust opnieuw een dot van een kans toen hun spits een voorzet van op de kleine rechthoek nog over wist te trappen. 2-0 bij de rust.

Sparta leek in eerste instantie gedreven uit de kleedkamer te komen en probeerde hoog druk te zetten. Marnic werd in laatste instantie geremonteerd door zijn verdediger en weg was de kans. Hun middenvelder trapte van op zo'n 25m los in de kruising: 2-1, wat een doelpunt! De bezoekers putten moed en de volgende aanval werd simpel binnengelegd: 2-2 en een wereld van verschil op 2 minuten tijd! Hun spits trapte uit de draai op de paal en Thomas poeierde een afvallende bal naast. Joris D kreeg een schietkans en zag zijn vallend schot rakelings over de lat zoeven. Siemen legde af naar Lode en via een tussenstation belandde de bal voor de voeten van Olaf die snoeihard binnenknalde: 3-2! De pret duurde niet lang want nauwelijks terug afgetrapt of de bordjes hingen weer gelijk na mistasten in onze verdediging: 3-3. De bezoekers toonden zich mannelijk in de duels, maar in deze fase toonden een paar jongens hun acteertalent door enkele keren een blessure te veinzen nadat ze zelfs niet werden geraakt. Niet erg sportief en een beetje belachelijk voor deze match! Joris M moest een bal van de lijn keren en Ron moest dat even later nog eens doen om onheil te voorkomen. Jarne dropte een uitstekende bal in de loop van Anton die er net niet bij geraakte. Milan redder een schot van dichtbij en op corners van Marnic trapte en kopte Thomas naast. De laatste kans was nog voor de bezoekers maar hun spits vlamde naast. Zo bleef het al bij al bij een billijk gelijkspel: 3-3.

De ploeg: Milan, Sijmen, Joris M, Ron, Lode, Torsten, Benny, Siemen, Thomas J, Marnic, Olaf, Jarne, Joris D, Anton

Volg Sparta Lille