Eerste ploeg haalt zwaar bevochten maar verdiend gelijkspel op E. Zelem

Het beloofde, de reservenwedstrijd indachtig, een moeilijke match te worden op het veld van Zelem, een topper uit onze reeks. Dat werd het ook, maar Sparta beet fel van zich af en sleepte oververdiend een punt uit de brand. De verre verplaatsing werd dus geen calvarietocht en de trouwe supporters konden met een goed gevoel terug richting Lille.

Sparta kreeg bijna een droomstart. In de eerste minuut ontzette hun doelman de bal pal op de rug van Pieter. Die aarzelde niet en trapte in de draai richting doel, maar de keeper kon het schot nog net voldoende afblokken. Thomas opende goed op Glen die een scheermes-voorzet bracht, maar Pieter kwam een teendikte te kort om de blitzaanval te verzilveren. Hun topschutter mocht de bal op de kleine rechthoek aannemen en in de draai afdrukken, maar Jens las de intentie en pareerde het schot. Een pegel van hun middenvelder spatte via de vingertoppen van Jens uiteen op de lat en daar kwamen we weer goed weg! Driemaal is scheepsrecht, ook voor Zelem, en bij de derde kans was het bingo. Een vrije trap van schuin voor doel werd net voor de doellijn tegen de netten gewerkt: 1-0. Daar stonden we toch echt niet goed! Onze jongens toonden karakter en ze namen de bovenhand in het spel. Een voorzet van Thomas werd door hun keeper weggeplukt voor de neus van de mee opgerukte Stef. Pieter raapte een hoge vrije trap op achter de tweede paal, bracht voor naar Felix die zijn halve omhaal van dichtbij naast zag gaan. Glen legde een mooie actie op de mat en isoleerde Pieter voor hun doelman, maar de stifter van onze spits ging over. Thomas werd zwaar aangetrapt en mocht blij zijn dat hij op het veld kon blijven. De zondaar werd mild met geel bedacht. 1-0 bij de rust.

In het begin van de tweede helft nam de thuisploeg het commando even over, maar het bleef bij steriele druk. Quinten opende knap voor Glen die Jeroen bediende, maar die kon niet besluiten. Erwin zette Felix vrij voor doel. Die moest iets te ver uitwijken en vlamde dan hoog over. De gelijkmaker hing in de lucht en onze jongens werden beloond! Een hoekschop van Felix werd door Glen met het hoofd verlengd en Erwin tikte aan de tweede paal netjes binnen: 1-1. Het spel ging over en weer en de wedstrijd kon echt alle kanten uit. Hun spits kwam alleen voor Jens, maar ook hij trapte los over de kooi. Een ééntijdsaanval over Thomas en Erwin bereikte Glen en die werd - hoogst twijfelachtig - afgefloten voor buitenspel. Een scherpe voorzet zoefde tussen onze keeper en hun spits door, maar geen van beiden kon het leer beroeren. Thomas stak mooi naar Felix die zijn kurkdroog schot rakelings naast mikte. In de absolute slotfase werd hun flankspeler aan het truitje getrokken op de rand van de zestien, maar de scheids vond een gelijkspel billijk en liet begaan. Dat was een passende represaille voor de thuissupporters die de scheids en de tegenstander voortdurend op de korrel namen. Eindstand: 1-1.

Er stond weer een ploeg spartanen op het veld met een sterk centraal duo achteraan, Jef en Ruben, en een geweldige youngster net voor onze verdediging. Quinten speelde beresterk en was het exponent van onze spartaanse mentaliteit. De thuissupporters spanden vandaag de kroon. Onze spelers - en vooral de scheidsrechter - werden bij elke fase bekogeld met een scheldserenade. Bij een wissel werd hun trainer luidkeels uitgejouwd door de eigen supporters. Even later werd hun spits vanalles naar het hoofd geslingerd toen die een kans verkwanselde. Ongekend en ongehoord, nog nooit meegemaakt... De club en de spelers zullen fier zijn op een dergelijke achterban. Volgende week ontvangen we Alken en dan gaan we resoluut voor een driepunter. Die zullen wel dubbel gemotiveerd naar de Bosuil afzakken vanwege de 0-5 pandoering tegen Sparta in de heenronde! We zullen dus opnieuw de mouwen moeten opstropen!

De ploeg: Jens Bergmans, Stef Steensels, Jef Henkens, Ruben Van Hertum, Jeroen Vanherck, Quinten Mertens, Felix Gillardin, Erwin Maes (70' Joris Meylaers), Thomas Eerdekens, Glen Maris, Pieter Cuyvers (75' Jarne Claes)

 

Volg Sparta Lille