Eerste ploeg: FC Alken - Sparta 0-5

Het kunstgrasveld van Alken gaf ons een vreemde gewaarwording als eerste indruk, maar vanaf het matchbegin leek het alsof Sparta deze omstandigheden meer gewoon was dan de thuisploeg. Sparta heerste, domineerde, combineerde en dwong al voetballend een resem kansen af.

Al in de tweede minuut scoorde Michael, maar het doelpunt werd afgekeurd. Pieter kon na een pass van Steven alleen op doel af en stuitte op de doelman. Michael kon zijn kopbal op aangeven van Jef niet kadreren. Het kon niet blijven duren... Thomas E opende voor Pieter en die liet, alleen voor de keeper, de eer aan Michael om binnen te schuiven: 0-1. Thomas E legde af naar Stefke die zijn schot afgeblokt zag. Felix stak naar Steven die Pieter bediende en die trapte paal-paal binnen: 0-2. Onze witte strooide nogmaals naar Pieter en deze keer mikte hij laag in het verste zijnetje: 0-3. De mee opgerukte Joris hield een bijna onmogelijke bal binnen bij de achterlijn, bracht netjes voor en Felix devieerde knap voor de keeper in doel: 0-4. Een swingend Sparta overklaste de tegenstander, met een zeer sterke Erwin in de as van het veld. Alken kreeg welgeteld één mogelijkheid, maar keeper Jens ging goed in de voeten van hun spits. Yves wilde één keer de kwaliteit van het kunstgras testen met een scherpe sliding en dat leverde hem een pijnlijke schaafwonde op. 0-4 bij de rust.

We vreesden bij deze stand een beetje voor een saaie tweede helft, maar beide ploegen bleven toch aardig vooruit voetballen. Pieter bracht voor naar Felix die zijn schot miste. Een thuisspeler testte onze keeper met een afstandsschotje. Stefke glipte weg maar werd onterecht afgefloten voor buitenspel. Thomas stak naar Pieter die doorging en de bal via een verdediger in doel werkte: 0-5. Hun flankspeler bracht een gemeten center die door hun spits van dichtbij werd overgekopt. Eigenlijk was dit de enige kans die Sparta weggaf. Een vrije trap van Erwin ging rakelings over de kruising. Hun gefrustreerde middenvelder pakte - volkomen terecht - zijn tweede geel na een serieuze fout op de onvermoeibare Steven. De ingevallen Quinten kwam bijna alleen voor doel, maar hun keeper zat net eerder op de bal. Op het matcheinde veroverde invaller Torsten de bal en hij trapte, ietsje te overhaast, recht op de doelman. Eindstand: 0-5 na een puike teamprestatie!

De ploeg: Jens Bergmans, Stefke Steensels, Jef Henkens, Yves Bogers, Joris Scheelen (60' Ruben Van Hertum), Erwin Maes, Felix Gillardin, Steven Vanherck, Thomas Eerdekens (70' Torsten Pinxten), Pieter Cuyvers (65' Quinten Mertens), Michael Nouters

    
  

 

Volg Sparta Lille