Reserven: Sparta - FC Alken 4-3

Misschien speelden we vandaag wel tegen de beste ploeg die we dit seizoen al moesten bekampen en uitgerekend tegen die goed voetballende ploeg halen we de volle buit. Torsten opende in het matchbegin mooi op Benny die naast mikte. Marnic draaide goed weg en trapte op de keeper.

Een bezoeker waagde zich aan een vluchtschot maar miste zijn schot compleet. Een ongevaarlijke vrije trap van Benny viel tot ieders verbazing boven op de lat. Lode stak naar Marnic die naast trapte, maar onze spits maakte het even later wel knap af na een assist van Torsten: 1-0. 

Na de rust volgde meteen de ontnuchtering: het werd 1-1 na een knap schot van een bezoeker via de onderkant van de lat. Na een schitterende Sparta-aanval legde Glen af op Benny die de paal trof, maar Martijn vlamde de rebound lekker binnen: 2-1. Lode bracht de bal met een verre inworp tot bij Marnic, die controleerde, zette zijn man in de wind en legde in de korte hoek binnen: 3-1, schitterende actie! De Alkense spits trapte een center ineens op doel en keeper Milan had een geweldige redding in huis. Na de daaropvolgende corner volgde een poeier die door Jentel werd afgeblokt. Milan moest nog eens snel uit zijn kooi om de bal uit de voeten van hun spits te halen. Glen legde breed op Quinten die rakelings naast besloot. Een doorgebroken bezoeker probeerde een lob en die ging gelukkig nipt naast. Een harde knal werd door Milan tegen de lat geduwd. Torsten bracht een gemeten voorzet naar Glen die echter zijn voet niet tegen de bal kreeg. Een doelpunt van de bezoekers werd al dan niet terecht afgekeurd voor buitenspel en aan de overkant krulde Torsten het leer mooi in de verste hoek binnen: 4-1. Sparta had dus een stevige marge, maar in de slotfase kon Alken de score nog milderen na twee knappe doelpunten. Eindstand: 4-3.

De ploeg: Milan, Sijmen, Joris, Jentel, Jeroen, Quinten, Lieven, Lode, Benny, Torsten, Marnic, Glen, Martijn, Ron

Volg Sparta Lille