Sparta wint met kleinste verschil van Brogel

Sparta heeft afgelopen zondag met 2-1 gewonnen van Grote Brogel. De eindstand stond al na de eerste helft op het bord. Het was geen simpele overwinning tegen de voorlaatste in de stand, want na een degelijke eerste helft zakte het spelpeil in de tweede helft zienderogen. 

Onze jongens begonnen het best aan de match. Ze probeerden geduldig op te bouwen van achteruit en zonder veel uitgespeelde kansen had Sparta wel het overwicht in de openingsfase. Na een kwartier spelen kreeg Sparta een vrije trap op de rand van de zestien. Jan Leynen, die in de vorige match een vrije trap in de winkelhaak schilderde, deed nu ei zo na zijn kunstje over. De bezoekende doelman kon het leer nog net tegen de binnenkant van de paal duwen. Gelukkig was kapitein Stef Steensels goed gevolgd en hij mocht vanop een halve meter een van zijn makkelijkste doelpunten binnen duwen. Grote Brogel, dat tot dat moment nog niet veel in het stuk was voorgekomen, kwam 5 minuten later al gelijk. Een voorzet werd tweemaal niet goed weggewerkt en hun nummer 11 knalde de bal via een Sparta-zool staalhard in de benedenhoek: 1-1. Sparta probeerde opnieuw geduldig op te bouwen. Een goede voorzet vanop links bereikte Glen Maris die een mooie kopkans kreeg. Hun keeper pakte echter uit met een prima parade. Michael Nouters bracht diezelfde Glen niet veel later opnieuw in stelling maar de doelman kon nog net genoeg hinderen waardoor onze winger te ver moest uitwijken. Kort voor rust was het dan toch raak. Een vrije trap in de buurt van de zestien werd door de muur scherp voor doel gebracht. Stef Steensels stond opnieuw op de juiste plaats en devieerde de bal in doel: 2-1 en dat was ook meteen de ruststand.

Na de pauze begon Sparta aanvankelijk goed aan de tweede helft. Maar Grote Brogel stond beter en probeerde onze jongens hoger vast te zetten. De wind kwam steviger opzetten en de overvloedige regen zorgde ervoor dat het veld steeds zwaarder werd. Het niveau daalde zienderogen en onze jongens kregen het moeilijker. De bal werd niet lang in de ploeg gehouden en we kwamen nog amper in de bezoekende zestienmeter. Hun middenvelder schoot een vrije trap vanop zo’n 17 meter hoog over doel. Hun spits kon niet genoeg kracht zetten op een voorzet en Jens Bergmans kon zijn kopbal makkelijk plukken. Aan de overkant ging een afstandsschotje van Felix Gillardin een meter of 2 langs de verste paal. Sparta zag af en Brogel ging steeds meer in een gelijkspel geloven. 10 minuten voor tijd kregen zij een uitgelezen mogelijkheid na minder uitverdedigen bij een spelhervatting. Zij kwamen met 3 tegen 2 in een man-meer-situatie. Hun middenvelder kapte zich vrij en viseerde de korte hoek, maar onze goalie had het schot perfect gelezen. Hij pakte uit met een geweldige save.

Zo haalde onze eerste ploeg nog eens een deugddoende driepunter na twee gelijke spelen. Het kostte heel wat moeite en over de tweede helft moeten we niet al te veel uitweiden. En het is zoals een Spartaan na de match zei: "Zelfs al hadden we met 10-0 gewonnen, we krijgen nu evenveel punten!" Toch kunnen we met vertrouwen uitkijken naar de verplaatsing van volgende zaterdag in Boxberg. Het belooft een moeilijke match te worden, maar dankzij de periodetitel kunnen we deze match zonder druk aanvatten. Onze spelersraad legt een supportersbus in voor deze match. Hopelijk worden de 3 punten mee naar huis genomen! (M & F)

De ploeg: Jens Bergmans, Steff Nijssen, Stefke Steensels, Ruben Van Hertum, Sijmen Hendrikx, Quinten Mertens, Felix Gillardin, Glen Maris (Erwin Maes), Jan Leynen (Siemen Huibers), Pieter Cuyvers, Michael Nouters (Glenn Brebels) 

Volg Sparta Lille