Sparta behaalt deugddoende overwinning tegen Paal-Tervant

De eerste ploeg heeft afgelopen zondag een deugddoende overwinning behaald tegen Paal-Tervant B. De stormachtige wind maakte de omstandigheden uitzonderlijk om in te voetballen. Sparta koos ervoor om met de wind in de rug te beginnen en zo de tegenstander vanaf de start onder druk te zetten.

Dit plan pakte echter verkeerd uit. Al na 2 minuten stond Sparta op achterstand. De bal werd tot twee keer toe niet goed weggewerkt en een lage voorzet werd aan de tweede paal binnengetrapt door hun kapitein. Sparta probeerde te reageren. Dat leverde een hoekschop op. Door de wind waren de hoekschoppen levensgevaarlijk. De eerste werd nog net van de lijn gehaald, waarna het schot van Stef werd afgeblokt in corner. Die werd door Felix Gillardin rechtstreeks binnen gedraaid en na 5 minuten stonden de bordjes terug in evenwicht. Toch stond de uitploeg na 13 minuten weer op voorsprong. Een vrije trap werd door hun kapitein knap over de muur gekruld. Jens Bergmans zat er nog bij met de hand, maar via de paal en zijn rug verdween de bal in doel: fraai doelpunt. Onze jongens kwamen moeilijk in hun spel en verloren veel duels op het middenveld. De wind bleef een onvoorspelbare factor. Hun doelman trapte de bal slecht uit en Glen Maris onderschepte de bal op zo’n 40 meter van doel. Hij probeerde de keeper te verrassen met een lob, maar zijn wereldgoal spatte uiteen op de dwarsligger. Even later werd een vrije trap van Felix Gillardin net over doel getipt door hun keeper. De daaropvolgende hoekschop werd niet goed weggewerkt en belandde via Tarik Demirel opnieuw bij Felix. Die dropte de bal in één tijd terug voor doel waar Glen Maris via een verdediger de 2-2 in doel kopte. Paal-Tervant leek niet onder de indruk. Na balverlies op het middenveld trapte hun spits de bal op de paal. De rebound werd hard ingeschoten maar Jens Bergmans pareerde knap. Vrije trappen bleven door de wind erg verraderlijk. Hun doelman miskeek zich, maar Glen Maris kon net niet profiteren. Even later duwde hun doelman een verre botsende vrije trap met veel moeite in hoekschop. Ruststand 2-2.

De tweede helft beloofde een moeilijke opdracht te worden aangezien Sparta nog 45 minuten tegen de wind in moest aanvallen. Het eerste kwartier noteerden we niet veel doelgevaar. Tot Jens Bergmans op het uur attent moest zijn nadat hij van dichtbij onder vuur werd genomen. Even later kon hij met veel moeite een inswinger wegwerken. De daaropvolgende hoekschop werd door hun middenvelder met de hand gecontroleerd en hij trapte via de lat over doel. Sparta kwam met de schrik vrij. Kort daarna een geweldige mogelijkheid voor Sparta. Quinten Mertens stak mooi naar Glen Maris die de doelman omspeelde. Helaas werd zijn inzenden in extremis van de lijn gehaald door hun teruggekeerde verdediger. Paal-Tervant kon moeilijk kansen creëren. Verder dan enkele ongevaarlijke schoten uit de tweede lijn kwamen ze niet. Een kwartier voor tijd werd Siemen Huibers door Felix Gillardin gelanceerd. Hij omspeelde zijn bewaker en bracht de bal voor doel waar Felix uitgleed toen hij de bal wilde controleren. Hij kon niet voldoende kracht zetten achter zijn schot en weg was de kans. Hun doelman kon eenvoudig oprapen. In de 86ste minuut kwam de verlossing voor Sparta. Siemen Huibers zette een knappe aanval op met Ron Steensels, die zijn lijn afdweilde. Hij bracht gemeten voor naar Quinten Mertens die de 3-2 beheerst langs de doelman schoof. 2 minuten later geeft Quinten de bal voor op Siemen Huibers die op identieke wijze de keeper verschalkt. Twee geweldige counters en een geruststellende voorsprong voor Sparta. In de absolute slotfase dikte Glen Maris zijn doelpuntentotaal aan nadat hij een diepe bal van Stef Steensels voorbij de doelman trapt. Eindstand 5-2.

Het kostte bloed, zweet en tranen maar uiteindelijk pakte Sparta een deugddoende overwinning tegen een stug Paal-Tervant B. Sparta behoudt zo een puntje voorsprong op de derde in de stand, Breugel. Volgende week wacht de verplaatsing naar Winterslag. Daarna wacht de derby tegen Breugel.


De ploeg: Jens Bergmans, Steff Nijssen, Joris Meylaers, Stefke Steensels, Ron Steensels, Ruben Van Hertum, Tarik Demirel, Quinten Mertens, Felix Gillardin (80' Torsten Pinxten), Glen Maris, Michael Nouters (75' Siemen Huibers)

 

Volg Sparta Lille