Sparta pakt de volle buit in Winterslag

We moesten vandaag de grillige buien trotseren, maar onze eerste ploeg pakte een mooie driepunter op het veld van Winterslag. Zonder echt goed te spelen kwam Sparta verdiend op voorsprong in de eerste helft. Na de pauze zakte het spelpeil en kregen we moeilijk kansen bij elkaar gevoetbald. Pas tegen het einde van de match slaagde Sparta erin de geruststellende 2-0 eindstand op het scorebord te zetten. 

Sparta probeerde bij aanvang hun verdediging hoog vast te zetten. Dit leverde enkele kansjes op. Quinten Mertens stuitte na een onderschepping op hun doelman. Glen Maris kon Michael Nouters net niet bereiken met een voorzet. Na een kwartier werd Sparta dan toch beloond. Hun doelman trapte een bal in de richting van Michael Nouters die goed opende tot bij Glen Maris. Sparta kwam in een overtalsituatie en Glen speelde het slim uit. Hij dribbelde de doelman en legde de bal rustig binnen voorbij hun teruggekeerde verdediger. Sparta op voorsprong. Onze jongens hadden het lastig met hun vinnig middenveld. De kapitein van Winterslag was moeilijk van de bal te zetten en liep goed tussen de lijnen. Toch was het moeilijk voor de thuisploeg om aan concreet doelgevaar te komen. Aan de andere kant was Sparta des te gevaarlijker. Hun doelman kwam goed uit op een poging van Michael Nouters. Een scherpe vrije trap van Felix Gillardin werd op de slof genomen door Stef Steensels die aan kwam gegleden. De bal ging maar nipt voorlangs. Niet veel later werd Quinten Mertens stevig aangepakt aan de zijlijn. Bovendien bezondigde hun verdediger zich daarna aan een kopstoot. Hij kwam er wel erg goedkoop vanaf met een gele kaart. De daaropvolgende vrije trap was gevaarlijk, maar Q kon zijn kopbal niet kadreren. De grootste kans was nog voor Felix Gillardin die na doorkoppen van Quinten Mertens alleen op doel af mocht gaan. Vanuit een scherpe hoek besloot hij iets te onbesuisd op hun doelman. Ruststand 0-1. 

Na de pauze verwaterde het spel van Sparta. Het had moeite met het middenveld van de thuisploeg dat veel door elkaar bewoog. Uitgespeelde kansen waren zeldzaam. Enkele stilstaande fases zorgden voor meer opschudding. Hun doelman pareerde een vrije trap vanuit een scherpe hoek met de vuisten. Hun doelman loste een vrije trap die lang onderweg was, maar niemand kon zijn voet tegen de bal zetten. Eén keer vergaten onze jongens hun boomlange verdediger aan de tweede paal en die kopte gelukkig naast. Quinten kon alleen op de keeper af, maar hun sluitstuk was weer bij de pinken. Het duurde erg lang vooraleer Sparta de match kon beslissen. De ingevallen Siemen Huibers kreeg bij zijn eerste balcontact al meteen een goede mogelijkheid, maar hun doelman redde met de voet. 10 minuten voor tijd was er een grote kans via een gemeten voorzet op Michael Nouters, maar die moest net iets te veel achteruit springen om de bal in het doel te koppen. 2 minuten later schilderde de ingevallen Steven Vanherck een vrije trap op het hoofd van diezelfde Michael Nouters. Hij knikte de dubbele voorsprong overhoeks tegen de touwen. Kort voor affluiten kreeg Michael opnieuw een mogelijkheid tot scoren, maar hij kon zijn kopbal al duikend niet goed richten. De laatste voetnoot was nog voor Winterslag, maar de scheidsrechter zag geen graten in een bal tegen de arm van Stef Steensels in de zestien. Zo bleef het 0-2. 

Sparta haalde zo een logische overwinning op het veld van Winterslag. Het was niet altijd even academisch, maar in grote moeilijkheden kwamen we nooit. Volgende week staat er een ware prestigeslag op de agenda. Tegen de buren uit Breugel zal er gebikkeld worden om de 2de plaats. Sparta staat momenteel een puntje voor op de mannen uit Kleine-Brogel. Als Verbroedering Lommel wint is het kampioen. 


De ploeg: Jens Bergmans, Steff Nijssen, Joris Meylaers, Stefke Steensels, Ron Steensels, Tarik Demirel, Ruben Van Hertum, Quinten Mertens (75' Siemen Huibers), Felix Gillardin (78' Steven Vanherck), Glen Maris (80' Lieven Hendrikx), Michael Nouters

 

Volg Sparta Lille