Vertimmerd Sparta verliest nipt in Zelem

Sparta speelde deze namiddag met een onuitgegeven ploeg in Zelem. Trainer Jef had een waslijst aan geschorsten en geblesseerden en het was geen cadeau om Zelem partij te geven: de ploeg strijdt nog volop voor een eindrondeticket en het veld is een regelrecht drama. Sparta moest het spel ondergaan.

Onze jongens moesten zich weren met alles wat ze in zich hadden. Dat lukte een dik halfuur, tot die weggegeven vrije trap die door hun spits werd knap binnengekopt: 1-0. We gingen rusten bij 1-0 en daar mochten we ons gelukkig mee prijzen: de thuisploeg miste redelijk wat kansen en stuitte geregeld op een alerte keeper Jens. Sparta daarentegen geraakte niet in de zestien van Zelem.

Na de rust kregen we aanvankelijk hetzelfde spelbeeld: Zelem drukte en Sparta had weinig in te brengen. Een corner werd door hun spits moederziel alleen centraal voor doel ingekopt: 2-0. Het was heel moeilijk, zelfs onmogelijk, om degelijke combinaties op de 'akker' te leggen. En toch, stilaan staken onze jongens de neus aan het venster en Stefke knikte een vrije trap van Torsten lekker overhoeks binnen: 2-1. De thuisploeg kreeg enkele kansen, maar de allerbeste was nog voor Torsten: hij kopte een corner van dichtbij over en zo bleef de 2-1 op het bord. 

De ploeg: Jens, Steff, Joris, Stefke, Ron, Lieven (60' Stefan), Glen, Steven, Siemen (70' Jan), Torsten, Pieter (30' Erwin)


Volg Sparta Lille