Sparta knoopt terug aan met zege tegen BS Sport

Met nog 2 resterende competitiematchen start stilaan de voorbereiding op de eindronde. We hoopten vandaag vertrouwen te tanken met een thuiszege tegen Berbroek-Schulen, maar de bezoekers maakten het ons knap lastig.

Tijdens de eerste helft kon Sparta slechts één keer dreigen: Felix kapte zich vrij en trapte dan van op de zestien rakelings naast. BS Sport zat er kort op en leek overal een stapje sneller te zijn. Zij kregen drie dotten van kansen maar verzuimden om te scoren. 0-0 bij de rust.

Na de pauze kregen we eventjes hetzelfde spelbeeld, totdat een voorzet van op de flank door een bezoeker met de arm werd afgeweerd. De bal ging op de stip en Tarik zette de strafschop feilloos om: 1-0. Enkele minuten later maakte Pieter het zijn verdediger knap lastig en uiteindelijk kwam de bal voor de voeten van Glen die simpel de 2-0 binnentikte. Zwaar verdict voor BS Sport dat tot dan toe het beste van het spel had. Maar daar bleef het niet bij. Een verre uittrap van keeper Jens werd door Glen opgepikt en die schilderde het leer heerlijk in de kruising: 3-0. Een corner belandde na enkele tussenstations bij Ruben die doorkopte naar Stefke. Onze kapitein nam in de draai met een halve volley de doelman te grazen: 4-0, opnieuw knap doelpunt voor een bijzonder efficiënt Sparta! Onze jongens bleven drukken en de ingevallen Nout kreeg tot tweemaal toe een goeie kopkans. Het gekke ven het verhaal was dat, wanneer Sparta het spel in handen nam, Berbroek begon te scoren. Zij milderden in de slotfase tot 4-2. De laatste mogelijkheid was voor Stefke: hij vuurde van op pakweg 25m een kruisraket af die op de dwarslat beukte. Eindstand: 4-2. 

De ploeg: Jens Bergmans, Steff Nijssen, Joris Meylaers, Stefke Steensels, Ron Steensels, Quinten Mertens, Ruben Van Hertum, Tarik Demirel (75' Torsten Pinxten), Felix Gillardin (60' Siemen Huibers), Glen Maris, Pieter Cuyvers (70' Michael Nouters)

Volg Sparta Lille