Eindronde: Sparta wint in Herkenrode!

Er waren heel wat spartanen afgezakt naar Herkenrode om onze ploeg in de belangrijke eerste ronde van de eindronde aan te moedigen en het loonde! In een zenuwachtig matchbegin dreigde Herkenrode, maar tot kansen kwamen ze niet. Er stond een hecht blok bij Sparta. Op het kwartier legde Sparta...

... een mooie combinatie over links op de - erg slechte - mat. Ron bracht voor en Felix devieerde de bal heel mooi in de verste hoek binnen: 0-1, een belangrijk uit-doelpunt! Onze jongens kropen geregeld in een egelstelling, of noem het een handbalopstelling rond de eigen zestien, maar op deze momenten is alles gepermitterd om het resultaat te vrijwaren. De thuisploeg die er in de competitie gemiddeld 4 per match scoorde, kreeg amper een kans. 0-1 bij de rust.

We verwachtten veel druk in het begin van de tweede helft, maar het bleef opnieuw bij dreiging. Hun invaller oogde kwiek en vaardig, maar hij werd telkens goed opgevangen door onze verdedigers. Eén keertje viel de bal achter onze jongens, perfect in zijn loop, maar gelukkig trapte hij bij het afdrukken een gat in de lucht. Keeper Jens moest enkele schoten uit de tweede lijn pakken, zonder al te veel moeite, maar het bleef altijd link op zo'n slecht veld. Een scherpe vrije trap van Herkenrode werd een half metertje over de lat geknikt en een kruisraket van buiten de backlijn werd afgeblokt. Naarmate de match vorderde, kreeg Sparta enkele countermogelijkheden. De ingevallen Jan trapte na een sterke actie over de kooi. Glenn werd gepakt door hun laatste man en zo verdween de angel uit een beloftevolle aanval. De 0-1 bleef op het bord en zo maakte Felix misschien wel het belangrijkste doelpunt uit zijn carrière. Of dat daadwerkelijk zo is, dat weten we zondag na de terugmatch. Het was vandaag een sportieve wedstrijd, geleid door een uitstekend scheidsrechterstrio. Sparta pakte geen enkele kaart. De thuisploeg kreeg 2 gele kartons.

Onze jongens hebben geknokt als echte spartanen en zo krijgen we zondag om 15 uur op de Bosuil een zinderende finale. Dit resultaat moet vertrouwen geven en we hebben gezien dat we het de tegenstander moeilijk kunnen maken met een goede organisatie. Achteraan zijn zij zeker kwetsbaar en verschillende jongens kreunden bij enige druk. Zondag gaan we opnieuw 95 minuten alles geven en er liggen zeker mogelijkheden! Proficiat, mannen! Op naar zondag!

Navraag leert ons dat niemand op dit moment weet hoeveel stijgers er gaan zijn. Minstens 4 tot maximum 9 (van de 12 ploegen in de eindronde). Wat we wel weten, is dat EMBO dat zakt uit tweede, wellicht gaat doorstarten in vierde. Dat zou een extra stijger uit vierde betekenen en het minimum op 5 brengen. Verder is de kans reëel op een bijkomende stijger via de interprovinciale eindronde. De winnaar van onze eerste ronde zit sowieso bij de eerste 6. Dan komt een promotie heel dichtbij! Jammer genoeg hebben we op dit moment nog geen absolute zekerheid over het aantal stijgers stijgers.  (M)

De ploeg: Jens Bergmans, Steff Nijssen, Stefke Steensels, Yves Bogers, Ron Steensels, Ruben Van Hertum, Steven Vanherck, Quinten Mertens, Glen Maris (65' Jan Leynen), Felix Gillardin (75' Glenn Brebels), Pieter Cuyvers (70' Michael Nouters)


Volg Sparta Lille