Sparta wint cruciale match in eindronde!

Het was D-day voor onze jongens, maar ze waren opnieuw op de afspraak! Al in de tweede minuut kreeg Stefke een uitgelezen kans, maar hij kopte van dichtbij pal op de keeper. Herkenrode had meer balbezit en zocht naar openingen in het pantser van Sparta, maar onze leeuwen gaven weinig weg.

Op het kwartier lepelde Jan een vrije trap voor doel en Felix devieerde de voorzet van op de kleine rechthoek een metertje over de lat. Een lange, bezoekende vrije trap werd aan de tweede paal voor doel gebracht en keeper Jens moest alles uit de kast halen om de kopbal uit de hoek te ranselen. Jan had een mooie actie in huis, kapte zich vrij en vlamde op doel, maar hun keeper tipte de bal van onder de lat. Enkele minuten voor de rust werd Pieter tussendoor bediend en hij kwam oog in oog met hun doelman, maar een verdediger werkte onze spartaan tegen de grond en een penalty was het logische verdict. Felix zette zich achter de bal en trapte naar de benedenhoek, maar hun keeper redde uitstekend. 0-0 bij de rust en Sparta had zich te weinig beloond gezien de kansen.

Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde: Herkenrode probeerde te drukken en Sparta voetbalde leunde lichtjes achterover maar loerde op de omschakelmomenten. Aan beide zijden vielen nauwelijks kansen te noteren en het bleef dus nagelbijten. Halfweg de tweede helft viel een afvallende bal na een corner voor de voeten van Steven en die knalde van op de backlijn tussen enkele verdedigers door laag in de hoek: 1-0! Er viel een last van onze schouders en Sparta begon vlotjes te combineren. De ingevallen Glenn verstuurde een knappe crossbal richting Steven. Hun verdediger wilde de bal onderscheppen met een sliding en gleed de bal in eigen doel: 2-0 en de wedstrijd leek helemaal gespeeld. Felix en Quinten werden zwaar aangetrapt binnen de zestien, hetgeen opnieuw een penalty opleverde. Jan zette die feilloos om en bracht de stand op een verdiende 3-0. Tussendoor scoorde ook de bezoekende spits, maar die werd teruggefloten voor buitenspel. Net voor affluiten kreeg Sparta nog 2 goeie kansen, maar het bleef bij 3-0.

Door deze zege komen we meteen in de winnaarspoule van 6 ploegen waarvan er met zekerheid 4 gaan stijgen. Het is echter mogelijk dat er 5 of 6 ploegen promoveren, maar dan kunnen we nu nog niet met zekerheid zeggen. Woensdag (uit) en zondag (thuis), telkens om 15 uur, volgt de dubbele confrontatie met E. Zelem. Als we die winnend kunnen afsluiten, dan is Sparta zeker van promotie en zit het seizoen er meteen op. Bij verlies tegen Zelem moeten we op woensdag 8 mei om 19 uur (uit bij de verliezer van Breugel-Boxberg) en op zondag 12 mei om 15 uur (thuis tegen de verliezer van Veldwezelt-Houthalen VV) strijden tegen 2 verliezers uit andere wedstrijden voor de plaatsen 4, 5 en 6. Maar met deze spartaanse leeuwen op het veld hebben we zeker onze kans tegen Zelem! Op voorhand leek Sparta met Herkenrode een zware tegenstander te hebben geloot. Zij haalden 84 punten, misten de titel op een haar na en scoorden gemiddeld meer dan 4 doelpunten per match! Straffe cijfers, maar in de dubbele confrontatie met Sparta maakten ze geen enkele goal. Dit is zeker ook een verdienste van onze trainers, Jef en Nick, die de jongens uitstekend hebben voorbereid! Het zat goed in de kopjes! We zagen terug het Sparta uit de tweede periode en dat geeft vertrouwen. Forza Sparta!  (M)

- woensdag 1 mei om 15 uur: E. Zelem - Sparta
- zondag 5 mei om 15 uur: Sparta - E. Zelem

De ploeg: Jens Bergmans, Steff Nijssen, Stefke Steensels, Yves Bogers, Ron Steensels, Ruben Van Hertum, Steven Vanherck, Quinten Mertens, Jan Leynen (77' Tarik Demirel), Felix Gillardin (80' Michael Nouters), Pieter Cuyvers (65' Glenn Brebels)
Volg Sparta Lille