Oproep aan alle spartanen!!! (+ wedstrijdverslag Zelem-Sparta)

Sparta staat op een zucht van promotie naar derde provinciale! Onze jongens gingen vandaag winnen op het veld van E. Zelem en zondag a.s. volstaat een gelijkspel in de terugmatch op de Bosuil. Hier moeten we een denderende finale van maken! Aan alle spartanen, afspraak zondag a.s. om 15 uur op de Bosuil voor de wedstrijd Sparta - E. Zelem!

We willen er een onvergetelijke dag van maken. 10 jaar na de kampioenstitel kunnen we nu de promotie vieren. Daarom doen we een oproep aan alle jeugdspelers, begeleiders, trainers, senioren, bestuur, supporters, ex-spelers en ex-spartanen, kom Sparta zondag - liefst in geel en zwart - naar de promotie schreeuwen! Forza, Sparta! 

Sparta heeft vandaag - op karakter en op een moeilijk bespeelbaar veld - een mooie uitgangspositie behaald. Het was moeilijk om te combineren op het hobbelige en droge veld. Maar toch slaagde Sparta er in de eerste helft in om enkele goede kansen af te dwingen. Het overwicht in het wedstrijdbegin was voor Sparta. Na een verre crossbal maakte Jan Leynen een actie naar binnen. Zijn schot krulde richting tweede paal maar ging een metertje over doel. Na mistasten in de verdediging van Zelem ging Pieter Cuyvers met de bal aan de haal. Hij kwam alleen voor de keeper maar de hoek was scherp. Zijn schot ging voorlangs. Even later kapte hun spits zich vrij en ging hij op snelheid de backlijn binnen. Met een hard schot fusilleerde hij Jens Bergmans waarna de bal via de vuisten in corner verdween. Zelem had even het betere van het spel. Hun spits werd alleen voor doel gezet met een listige voorzet. Hij controleerde met de borst, maar net toen hij wilde uithalen floot de scheids op aangeven van de grensrechter voor buitenspel. Daarna na Sparta het commando terug over. Stef Steensels was blijven hangen in de zestien en kreeg de bal toegespeeld. Zijn schot werd nog net afgeblokt. Na een corner nam Steven Vanherck de afvallende bal op de slof. De bal werd afgeblokt met de handen. Hier had de bal op de stip gekund, maar de ref verpinkte niet. Een hoekschop aan de eerste paal schoot door en Steven probeerde het spectaculair met de hak. De bal wel werd van de lijn gekeerd door een Zelemse verdediger. De grootste kans was nog voor Pieter Cuyvers. Via een gemeten pass van Quinten Mertens werd hij alleen voor goal gezet. De keeper had echter een prima voetreflex in huis en de rebound van Jan Leynen werd in corner gedevieerd. 0-0 bij de rust en dit was toch te weinig voor Sparta gezien het aantal kansen.

Na de pauze zagen we een ander spelbeeld. Zelem was gretiger en probeerde met veel duelkracht Sparta achteruit te duwen. Dit leverde enkele kansjes op zonder veel gevolgen. Sparta kreeg een vrije trap op een interessante plaats. Felix Gillardin zette zich achter de bal en zag de bal al in de bovenhoek verdwijnen. Hun sterke doelman ranselde de bal in extremis nog uit de bovenhoek met een indrukwekkende save. 20 minuten voor tijd kwamen onze jongens dan toch op voorsprong. Na een hoekschop bleef de bal in het strafschopgebied hangen en na heel wat geharrewar kon Ruben Van Hertum het levensbelangrijke uitdoelpunt tegen de netten werken. Sparta zat op rozen en probeerde de nul te houden. Zelem probeerde het tij nog te keren maar dit leverde vooral schoten op uit de tweede lijn. Ze kregen nog een goede kans, maar hun spits schoot de bal van dichtbij over. Sparta hield stand en is 90 minuten verwijderd van de promotie naar 3de provinciale! (M en F)


De ploeg: Jens Bergmans, Steff Nijssen, Stefke Steensels, Yves Bogers, Ron Steensels, Ruben Van Hertum, Quinten Mertens, Steven Vanherck, Felix Gillardin (80' Siemen Huibers), Jan Leynen (75' Glenn Brebels), Pieter Cuyvers (75' Michael Nouters)

 Volg Sparta Lille