Sparta promoveert naar derde!

Hitchcock had het scenario voor deze wedstrijd wellicht niet beter kunnen schrijven! Of had trainer Jef dit bedacht?! Alle supporters zijn vandaag 10 jaar ouder geworden, maar Sparta promoveert wel naar derde provinciale dankzij een 0-0 gelijkspel! Tijd om te feesten... tot in de late uurtjes!

Sparta nam de wedstrijd meteen in handen en kreeg in het eerste halfuur 3 dotten van kansen! Die werden vakkundig de nek omgewrongen en zo bleef het ongemeen spannend. Eén hoogstandje viel er te noteren: Quinten zette met een geweldige Messiaanse actie tegen de zijlijn 3 bezoekers te kijk. Zelem leek aanvankelijk niet bij machte om onze verdediging te ontwrichten, maar net voor de rust ontsnapte hun flankspeler en Steff kon de bal gelukkig van de lijn keren. 0-0 bij de rust en tijdens de pauze kregen we een schitterend optreden van het trommelkorps van onze vermaarde schutterij Sint-Sebastiaan. De 300 aanwezigen genoten van de Kampioen der Lage Landen! 

Na de pauze begonnen de bezoekers stilaan te geloven in die ene appel die altijd wel ergens uit de kast kan vallen en het spel ging vreselijk spannend op en neer. Sparta morste opnieuw met enkele mogelijkheden en naarmate de tijd wegtikte, werden onze jongens zenuwachtiger. In de 89ste minuut kregen de bezoekers een vrije trap net buiten de zestien, maar die belandde gelukkig in de muur. De climax volgde zelfs in de extra tijd. Zelem claimde een strafschop na een warrige fase die voorafgaand eigenlijk had moeten worden afgefloten voor handspel van de bezoekers. Sparta miste in de slotfase via Pieter nog een opgelegde kans en zo werd het nagelbijten tot het verlossende eindsignaal! Het bleef dus 0-0 na een draak van een wedstrijd. Het spelpeil verdiende absoluut geen eer, maar vandaag was het resultaat heilig! Sparta won 3 wedstrijden in de eindronde en speelde 1 keer gelijk. Jens hield 4 clean sheets en we scoorden 5 doelpunten. Knappe resultaten! Zo eindigt Sparta tweede in de eindronde met 12 toppers! Onze jongens waren dus telkens op de afspraak!

Eind goed, al goed en zo promoveert Sparta naar derde provinciale! Schitterend! Proficiat aan iedereen die bij de club betrokken is! Dit is een bekroning voor iedereen!

De ploeg: Jens Bergmans, Steff Nijssen, Stefke Steensels, Yves Bogers, Ron Steensels, Ruben Van Hertum, Quinten Mertens, Steven Vanherck, Felix Gillardin (70' Tarik Demirel), Jan Leynen (82' Michael Nouters), Pieter Cuyvers (80' Glenn Brebels)

Volg Sparta Lille