Dames verliezen nipt van Membruggen

In de Dominicaanse Republiek genieten Joyce Triki en Jessy Loos nog volop van de zon! Bij ons is het deze morgen grauw en fris, maar gelukkig wel droog. Whitley De Vos is er terug bij na vakantie. Marie heeft de dames vervoegd, maar enkel in uiterste nood kunnen we een beroep op haar doen.

Haar scheenbeenvliesontsteking is nog niet volledig genezen. Met 13 spartanen beginnen ze eraan. "Het is nog wel mistig maar het zicht is oké!" oordeelt de scheids! In de tweede minuut wordt het 1-0, gescoord door Britt Steensels! Van allebei de kanten wordt er stevig gevoetbald. Gemakkelijk wordt deze wedstrijd absoluut niet! Jetlag of niet, ook Whitley De Vos vliegt er stevig in. In de 43ste minuut scoort Membruggen de gelijkmaker: 1-1.
Direct na de rust wordt het 1-2 en op het uur lopen de bezoekers uit tot 1-3! Sparta laat zich ringeloren en nauwelijks 4 minuten later staat de zware 1-4 op het bord. Sparta reageert: Evelyne Van Steenbergen mildert de stand tot 2-4. De scheids ziet enkel de fouten van Sparta, streng en niet altijd even correct voor beide ploegen. Een handsbal van de bezoekende keeper buiten de backlijn wordt zelfs niet gefloten. In de 75ste minuut wordt Ilse Van Cranenbroek gewisseld tegen Chelsy Cox. Tien minuten voor tijd wordt Monica Verweijen onderuit gehaald, maar Sparta krijgt geen penalty!  De daaropvolgende aanval scoort Lien Janssen de aansluitingstreffer: 3-4! Sparta wil nog punten rapen en gaat de laatste 8 minuten op zoek naar de gelijkmaker. De scheids vond het welletjes en floot de wedstrijd zelfs een minuut te vroeg af. Jammer van het resultaat voor onze spartanen, maar de strijdlust was er weer! Eindstand: 3-4.  (Kim)
         

Britt

Evelyne

Lien

Volg Sparta Lille