Eerste ploeg verliest thuis van Eendracht Houthalen

Straks en morgen zullen er veel van hun stoel vallen als ze de uitslag 'Sparta-Eendracht 1-2' zien. Als we thuis niet kunnen winnen tegen een ploeg als Eendracht, met alle respect, dan moeten we ons geen begoochelingen meer maken voor de rest van het seizoen!

Sparta pakte de match vanaf de eerste minuut stevig in handen en een aflegger van Pieter op Steven werd afgeblokt. Thomas E deed hetzelfde op Michael die zijn schot ook gepareerd zag. Pieter glipte alleen weg en stak naast. Bij een volgende aanval was het wel raak. Pieter lepelde voor en voorbij de tweede paal nam Felix de bal ineens op de slof en zijn bom viel in het verste zijnetje: 1-0. Michael stak op Thomas E die naar de verste hoek mikte, maar de keeper pakte. Yves kon achteraan zijn eigen steek gelukkig terug oprapen. Steven opende voor Pieter die alleen voor doel verscheen, maar zijn punter stierf op de paal. Eendracht bestond tot dan toe niet, maar op het halfuur counterden zij sterk en Ruben keerde een schot van de lijn. Thomas E bracht voor naar Pieter die - in de rug van de verdediger - slechts een afschamper in huis had. In een scrimmage voor het bezoekende doel durfde Thomas E niet te trappen omdat een verdediger zich op en voor de bal gooide. Hun spits kapte zich vrij en plaatste in de hoek, maar keeper Jens redde uitstekend. Erwin zette een dubbele één-twee op met Thomas E en Michael, sneed als boter door hun verdediging en zijn punter ging een metertje naast. 1-0 bij de rust. Negen kansen, slechts één doelpunt en amper twee ballen binnen het kader!

Felix bleef in de kleedkamer wegens ziekte en Thomas J kwam hem vervangen. Pieter centerde goed, maar de kopbal van Stef was te zwak. Keeper Jens moest een vervelende vrije trap in corner duwen en even later moest hij een voorzet met een kattensprong wegduwen voor de neus van een bezoeker. Jef had last van de kuit en moest zich laten vervangen door Sijmen. Thomas E glipte alleen weg en werd neergetrapt door hun laatste man. Vanwege het laaiend protest van de bezoekers durfde de scheids het niet aan om hun laatste man uit te sluiten. Hun spits verscheen los voor Jens en onze keeper had opnieuw een fantastische redding in huis. Op voorzet van Thomas J knikte Michael net naast en na een vloeiende Sparta-aanval besloten zowel Thomas J als Michael op hun doelman. Dat zou Sparta zuur opbreken, want aan de overkant moest Jens zich dan toch gewonnen geven. Hun flankspeler haalde de achterlijn, legde terug en een bezoekende aanvaller trapte zonder verpinken binnen: 1-1. Met nog 6 minuten op de klok probeerde een schuchter Sparta te reageren en na een corner werd het schot van Steven net voor de doellijn gekeerd. Maar we hadden nog niet alles gehad! In de 89ste minuut volgde een kopie van het bezoekende doelpunt, opnieuw na aarzelend inspelen in onze verdediging, en de 1-2 was een feit. Na het fluitsignaal wist iedereen hoe laat het was. Die van Eendracht vierden alsof ze kampioen speelden en gelijk hadden ze, want dit was hun eerste winstmatch van het seizoen. Onze mannen hebben dit resultaat enkel en alleen aan zichzelf te wijten, maar dat weten ze zelf ook. Achteraan bleven we klungelen, na zoveel verwittigingen, en vooraan speelden we als kwezels. De spartaanse mentaliteit was heel ver weg! We zullen volgende week met een heel andere instelling op het veld moeten staan in Verbroedering! 

De ploeg: Jens Bergmans, Jef Henkens (60' Sijmen Hendrikx), Stef Steensels, Yves Bogers, Ruben Van Hertum, Erwin Maas, Felix Gillardin (45' Thomas Jaeken), Steven Vanherck, Thomas Eerdekens, Michael Nouters, Pieter Cuyvers

 
Felix
   
Jens

 

Volg Sparta Lille