Reserven peuzelen Verbroedering helemaal op

Onze mannen toonden vanaf de eerste minuut een spartaanse mentaliteit en ze drongen de tegenstander snel terug. Benny zijn lobje werd overgenomen door Olaf die van dichtbij op de keeper besloot. Martijn stak knap naar Olaf die laag binnenschoof: 1-0. Thomas J zette hoog druk, veroverde de bal en mikte op de knikker van Glen die netjes inkopte: 2-0.

Martijn rukte mee op, haalde de achterlijn, bracht goed voor en Glen schoof de 3-0 binnen. Hun laatste man kreeg slechts geel na een handsbal. Lieven centerde mooi naar de tweede paal waar Glen de keeper bijna fusilleerde: 4-0. Gelegenheidskeeper Geert moest een keer ver uit zijn kooi om de bal uit de voeten van hun spits te duwen en dat was alles wat Sparta weggaf. Lieven legde terug op Thomas J die zijn voorzet via Glen in doel gedevieerd zag: 5-0. Glen voerde een nummertje op en lepelde naar de tweede paal waar Olaf simpel binnenknikte: 6-0 na amper 30 minuten! Marnic besloot nog op de voet van de doelman en Benny mikte op de lat. Ruststand: 6-0 na een geweldige eerste helft!

In het begin van de tweede helft scoorde Benny meteen, maar de scheids liet zich leiden door het protest van de bezoekers en keurde een geldig doelpunt af wegens vermeend handspel. Hun keeper redde tweemaal een poging van Marnic en op de counter lukte Lommel dan toch de 6-1. Hun keeper toonde zich attent op een plaatsbal van Marnic en een schot van Lode. Halfweg werd een poging van Marnic afgeweken door een verdediger en de 7-1 stond op het bord. Onze doelman, Geert, moest zich een keer onderscheiden door een schot van dichtbij te pareren en even later maakte hij hands buiten de backlijn om een glasheldere doelkans te ontnemen. Hij kreeg ook slechts geel, billijk omdat de scheids hun laatste man eerder ook dezelfde sanctie gaf. Lieven bracht knap voor naar Marnic die op de keeper besloot. Naar het einde toe kwamen er nog enkele kansjes maar de stand bleef ongewijzigd: 7-1. Voor de man van de match moesten we niet ver zoeken: Glen scoorde 4x na elkaar, in welgeteld 20 minuten, en gaf één assist. Het zal hem heel veel deugd doen na lang blessureleed.

Met dank aan good-old Geert Lipkens die zo vriendelijk was om onze ploeg te dépanneren! Geert kwam deze week speciaal naar de Bosuil om zijn aansluiting terug te tekenen zodat hij vandaag zou mogen keepen! Merci, kanjer! Een echte spartaan!

De ploeg: Geert, Martijn, Lieven, Jeroen, Joris M, Lode, Torsten, Thomas J, Ron, Benny, Olaf, Glen, Marnic, Michael V

 

Volg Sparta Lille