Sparta klopt beloften Bocholt met 0-5

De eerste ploeg heeft dinsdagavond een mooi resultaat gehaald tegen de beloften van Bocholt VV. In de eerste helft kwamen onze mannen op een 0-1 voorsprong. Na de pauze diepten ze de voorsprong uit tot een droge 0-5. Waar het afgelopen zondag soms aan efficiëntie ontbrak, lukte het nu wel om vlot tot scoren te komen. 

Tijdens het eerste kwartier van de wedstrijd was het wat aftasten. Sparta moest niet onderdoen voor Bocholt, maar vaak ontbrak een goede laatste pass om een mogelijkheid te creëren. Een schot van buiten de zestien zoefde nipt naast de kooi van Jens Bergmans. Maar daarna nam Sparta het commando over. Anton De Louweren had enkele goede voorzetten in huis, maar Vincent Saelens en Glen Maris kwamen niet tot scoren. Halverwege de eerste helft liet de doelman zich verrassen door een afstandsschot van Glenn Brebels: 0-1. Daarna kreeg Sparta nog enkele halve kansjes, maar gescoord werd er niet meer. 

Tijdens de tweede helft deed Sparta de thuisploeg enorm veel pijn via de flanken. De ruimtes werden goed benut en dit leverde enkele goede centers op. Na een corner van Glenn Brebels knikte Stef Steensels van dichtbij de 0-2 binnen. Even later leverde een hoekschop opnieuw een doelpunt op. Nadat deze kort werd gegeven volgde een voorzet richting tweede paal waar Vincent Saelens de bal knap in doel werkte. Dit bleek het signaal voor onze spits om door te duwen. Daan Slegers werd met een lange bal diep gestuurd over de flank en zijn strakke voorzet werd overhoeks binnen gekopt door Vincent Saelens. Bocholt probeerde te combineren maar kwam moeilijk tot concreet doelgevaar. Sparta daarentegen bewaarde de mooiste goal voor het laatst. Na enkele combinaties achterin ging de bal over enkele stationnetjes opnieuw richting rechterflank. Deze keer had Steven Vanherck een gemeten voorzet in huis en zo bediende hij Vincent Saelens die zijn hattrick vervolledigde met een rake kopbal. De 0-5 was ook de eindstand.

Deze oefenpot leverde een mooi, misschien wel onverhoopt resultaat op. Bij momenten knutselde Sparta enkele mooie aanvallen in elkaar. Het is nu kwestie van door te blijven gaan op dit elan en niet te hard van stapel te lopen. Zaterdagavond om 20.00 uur wacht immers een nieuwe test tegen de buren uit Breugel. (F)

Volg Sparta Lille