Sparta sleept punt uit de brand na incidentrijke derby

Afgelopen weekend heeft Sparta gelijk gespeeld op het veld van de buren in Kaulille. Na een spektakelrijke tweede helft, waarin de kansen van onze mannen verschillende malen keerden,  bleek 2-2 het hoogst haalbare.

Met enkele gele en zwarte rookbommen zorgden de Lilse supporters voor een typische derbysfeer. De match begon gelijk opgaand en het was wachten op grote mogelijkheden. Jan Leynen probeerde het van ver, maar hij kon zijn schot niet kadreren. Sparta gaf niet veel weg tot het halverwege de eerste helft een koude douche te verwerken kreeg. Hun nummer 7 draaide goed weg van zijn man op de rand van de zestien en van schuin voor doel knalde hij de 1-0 overhoeks binnen via de paal. Een opdoffer voor Lille dat het daarna erg moeilijk kreeg. Kaulille rook bloed en probeerde door te duwen. Twee keer claimde de thuisploeg een penaltyfout, maar de scheidsrechter zag er geen graten in. Rusten deden we met een 1-0 tussenstand.

Onze mannen moesten na de pauze uit een ander vaatje tappen als ze nog punten wilden rapen. En die boodschap had Ruben Van Hertum begrepen. Al na twee minuten in de tweede helft klom hij hoog bij een hoekschop en hij kopte de gelijkmaker tegen de touwen. De spionkop van Sparta stuwde onze mannen nu vooruit en dankzij hoge druk konden ze de thuisploeg op eigen helft vastzetten. Sparta leek de match nu naar zich toe te trekken, maar op het uur volgde opnieuw een kantelmoment. Senne Vrijsen liep tegen zijn tweede gele kaart aan en Lille moest met verder met tien. Doorheen de hele wedstrijd strooide de scheidsrechter vlijtig met de gele kaarten langs beide zijden. Op een gegeven moment werd bijna elke overtreding bestraft met een geel karton. Tot overmaat van ramp profiteerde de lange spits van Kaulille van een foutje in onze verdediging. Hij omspeelde doelman Jens Bergmans en legde de bal in doel. 2-1 achter met een mannetje minder: het leek een moeilijke opdracht te worden. Maar onze jongens gaven zich niet gewonnen. Een kwartier voor tijd werd Daan Slegers met een lange pass alleen op doel gestuurd en hun keeper moest een noodremfout begaan. Zo kwam ook de thuisploeg met een mannetje minder te staan. De vrije trap van de ingevallen Steven Vanherck leverde niets op maar vijf minuten later was het – wie anders -  Stef Steensels die een vrije trap van Ben Ceelen binnen kopte en zo de stand terug in evenwicht bracht. Beide ploegen probeerden nog de overwinning binnen te halen. De thuisploeg kwam nog het dichtst bij de 3-2 maar de kopbal van hun spits ging net naast.

Zo eindigde een spektakelrijke derby met wisselende kansen op een 2-2 gelijkspel. Er werden maar liefst 13 gele kaarten en 2 rode kaarten getrokken terwijl er niet veel zware fouten gemaakt werden. Dankzij deze draw is de 0 van het bord en Sparta zal elke wedstrijd moeten strijden voor een resultaat. Want het belooft een lastig seizoen te worden in een sterke reeks. Volgende week volgt een thuismatch tegen Neeroeteren FC. (F)

De ploeg: Jens Bergmans, Ruben Van Hertum, Stef Steensels, Ben Ceelen, Quinten Mertens, Senne Vrijsen, Wouter Jongeneelen, Anton De Louweren, Jan Leynen (64’ Steven Vanherck), Glen Maris, Daan Slegers (76’ Vincent Saelens)

Volg Sparta Lille